Sinun ja kotisi parhaaksi

Keittiön täydellinen muutos

Sain jokin aika sitten tehdä keittiösuunnitelman, jossa kaikki kaapistot ja pinnat uusittiin. Kohde oli aivan ihana suunniteltava, koska tässä muutamiin epäkohtiin oli mielenkiintoista keksiä käytännöllisiä ratkaisuja ja tässä kodissa haluttiin ja uskallettiin käyttää värejä.

Keittiö on neliöiltään tilava, mutta kaappitilaa oli kuitenkin suhteellisen vähän. Ikkunan alla on patterit , eikä tason alla olevaa tilaa ole siksi voitu hyödyntää. Asianpesukone oli vähän hankalassa paikassa keittiötason alla ikkunakulmauksessa. Seinän tumma tapetti vie valoa keittiöstä, vaikka siellä on kaksi isoa ikkunaa .

Keittiö oli ennen remonttia melko pimeä ja epäkäytännöllinen

 

 

 

 

 

 

 

Pääpiirteissään kaapistot sijoittuivat samoille seinille. Jääkaappi pysyi entisellä paikallaan, se vain upotettiin korkeaan kaappiin. Samoin mikro ja uuni upotettiin korkeaan kaapistoon jääkaapin viereen. Nykyaikaiset mikrot ja uunit on mahdollista asentaa  jääkaapin kanssa rinnakkain, tämä varmistettiin kodinkoneliikkeestä etukäteen. Korkeasta kaapistoseinämästä saattiin kaunis ja yhtenäinen kokonaisuus.

Astianpesukone siirrettiin vesipisteen vasemmalle puolelle ja integroitiin kaapistoon. Uusi liesitaso ja liesituuletin sijoitettiin ikkunoiden välissä olevalle seinälle.

Ikkuna seinälle saatiin yhtenäinen pöytätaso alakaappeineen. Ikkunan alla oleva patteri jää laatikoston taakse, joka on mittojen mukaan siihen tehty ja antaa näin riittävän tilan sille. Pöytätasossa ja sokkelissa on ritilä, josta ilma pääsee kiertämään. Patterin säätäminen onnistuu vieressä olevan kulmakaapin kautta. Sähköasentaja vaihtoi hieman pienemmän patterin ja teki tarvittavat säädöt, jotta tämä asennus oli turvallista toteuttaa. Lopputuloksena saatiin yhtenäinen alakaapisto myös ikkunaseinälle.

Laatikoston takana patteri, säleikkö sokkelissa ja pöytätasossa

Vanhassa keittiössä oli saareke, joka haluttiin myös uuteen keittiöön. Saarekkeen toiselle puolelle tuli kaapistoa ja ikkunan eteen kahden hengen ruokailutila.

Kaapisto on vetimetön, mattavalkoinen, Integrakeittiö Porin keittiökeskuksesta. Työtaso on harmaa Fenix     20 mm laminaattitaso. Samoin lattiassa on harmaa kivikuvioinen laminaatti.

Seinissä on Borosan Easyup, kuitutapetti 37703, väriltään harmaa valkoinen. Myös kaapistojen välitilassa on tapettia ja lasi, joka helpottaa puhtaana pitämistä. Toiveena oli ettei tulisi laattoja välitilaan ja nyt se ratkaistiin näin.

Integroitu astianpesukone tistialtaan vasemmalla puolella. Välitilassa tapetti+lasi

Ikkunaa ja saareketta vastapäätä on tilaa isolle 6 hengen pöydälle. Viereiseltä seinältä purettiin korkeat kaapit ja oikaistiin seinä. Seinässä oli pieni pykälä, koska seinän takana olevassa eteisessä oli vaatehuone, jolle oli siis aiemmin otettu lisätilaa keittiöstä. Eteisestä purettiin vaatehuone ja tilalle tuli iso, koko seinän mittainen vaatekaappi peiliovin. Tämä avarsi eteistä ja samalla saatiin keittiöön hieman reilummin tilaa ison pöydän ympärille. Seiniä purkaessa tuli esiin myös tiiliseinää (seinän takana on olohuone ja siellä takka). Tämä yksityskohta on onnistuneesti jätetty esille ja sitä korostaa tyyliin sopiva valaisin pöydän päällä. Samaa muotokieltä on myös saarekkeen yllä olevassa valaisimessa. Tämä tuo sitä rouheutta ja rustiikkia sekä yksilöllisyyttä tähän keittiöön. Ikkunoihin on teetetty mittojen mukaan laskosverhot Vallilan Vaasa-kankaasta. Tämä antaa väriä ja iloisuutta keittiöön. Keittiön puinen, punertava kaappi yhdistää verhot muuten rauhallisen sävyiseen keittiöön.

Rauhallinen, selkeä tunnelma jatkui myös eteisen puolelle

 

saareke, taustalla ikkuna, saarekkeen toisella puolella kaapistoa

saarekkeen yllä oleva lamppu, taustalla näkyy ikkunoiden väliin sijoitettu liesitaso ja liesi tuuletin

Tämä oli todella mukava suunnittelukohde! Minusta keittiösuunnitelmien teko on erityisen mukavaa, koska siinä jos missä korostuu ja yhdistyy käytännöllisyys ja kauneus. Materiaaleja ja vaihtoehtoja löytyy vaikka miten paljon. Parasta on kuitenkin kun saa suunnitella ihanille asiakkaille. Heiltä saa parhaat vinkit ja toiveet, joiden perusteella saa miettiä ja pohtia eri vaihtoehtoja ja välillä keksiä jotain ihan uutta.

Mukavaa talvista, valkoista helmikuun tiistaita!

t. Päivi


Lisää palvelua!

Hei,

Vuosi 2018 on alkanut minulla hiljaisella puurtamisella ja nyt on aika julkaista teille kaikille mitä täällä on puuhattu.

Tässä on jo jonkin aikaa vaivannut mieltäni, etten ole hyödyntänyt kaikkea koulutustani ja kokemustani. Olen siis koulutukseltani lähihoitaja, sosionomi ja sisustusartesaani. Mielestäni tämä koulutuspohja antaisi mahdollisuuksia paljon enempäänkin mitä tällä hetkellä teen.  Tarpeeksi kauan kiusanneena ajatuksena se sitten sysäsi liikkeelle muutoksen.  Mitään aiemmasta palvelutarjonnasta ei vähenennetty, mutta nyt Kotipalvelu Sirema tarjoaa myös hoivaa ja huolenpitoa.

Palveluihin kuuluu:

  • Kotihoito ja tukipalvelut
  • Hoivapalvelut
  • Esteettömyys näkökohtien huomioiminen
  • Sisustussuunnittelu
  • Pienremontit
  • Verhoilutyöt
  • Sisustustekstiilien suunnittelu ja valmistus

Kotipalvelu pitää sisällään kodin ylläpitosiivoukset, kauppa- ja asiointipalvelut, ruuanlaitto ja tarvittaessa ruokailussa avustaminen, pyykki- ja vaatehuolto

Hoivapalvelut pitävät sisällään asiakkaan henkilökohtaisesta hygieniasta huolehtimisen, lääkkeiden jako, apteekki/sairaalakäynneillä avustaminen, ulkoilu ja seurustelu ym.

Muut palvelut kuten tukikaiteiden ym apuvälineiden tarpeen kartoitusta ja asentamista, kodin pienet kunnostyöt, lomakkeiden täyttöapua, tietokoneen perusasioissa auttamista ja opastamista ym.

Innostavat muutokset saivat innostumaan myös uusista harrastuksista ja verryttämään vanhoja eli vanha rakas jooga on palannut kuvioihin ja uutena harrastuksena aloitin valokuvauksen. Tarkoituksena olisi saada vähän laadukkaampia kuvia sisustuskohteista. Sillä tiellä innokkaana eteenpäin.

Talvisin terveisin Päivi


Koulutielle

huoneen entinen värimaailma oli keltainen ja ruskea

Yhdellä seinällä oli tapetti, jossa vaalealla pohjalla keikkuivat apinahahmot. Keltainen lampunvarjostin oli huoneen asukkaan mielestä jo liian lapsellinen koululaisen huoneeseen

Sain tässä jokin aika sitten tehdä sisustussuunnitelman ekaluokkalaisen pojan huoneeseen. Ensisijaisena toiveena oli saada lisää säilytystilaa vaatteille ja leluille sekä raikastaa huoneen kokonaisilmettä.  Koululainen itse toivoi kunnon vaatekaappia ja uutta kattovalaisinta. Lempiväreikseen hän mainitsi sinisen ja vihreän. Entisistä kalusteista huoneeseen jäi koulupöytä ja tuoli, sekä String-hyllykkö.

Uusi värimaailma syntyi kylmistä, maanläheisistä, sini-harmaan sävyistä

Tärkeimmät hankinnat huoneeseen olivat kunnon sänky ja liukuovikaappi. Lastensänkyä ei enää kannattanut 7- vuotiaalle muutamaksi vuodeksi hankkia ja siksi päädyttiin Askon Airflow runkopatjaan 80×200 ja sijauspatjaan. Sängyn alle valmistettiin mittojen mukaan kaksi matalaa, pyörillä olevaa laatikkoa legoille, leluille ym. Liukuovikaapiksi valikoitui Mirror Linen tukeva ja laadukas, valkoinen liukuovikaappi alumiini kiskoilla.

 

 

Ovea vastapäätä oleva seinä maalattiin liukuvärjäämällä ja töpöttämällä kolmella värisävyllä. Muut seinät maalattiin vaaleimmalla värisävyllä.

Liukuvärjätty seinä

Mirror Linen liukuovikaappi

Lepakkotuoli ja Vallilan valkoinen/harmaa, Nara matto

Veikeät Buddy seinäkoukut, Indeco

Sängyn yläpuolella on entisten asukkaiden jäljiltä pyöreä ikkuna olohuoneen suuntaan. Tämä ei nykyisiä asukkaita niin miellyttänyt, mutta sen peittäminen olisi vaatinut isomman remontin ja siihen ei haluttu ryhtyä. Ikkuna sulautuu nyt hyvin uuteen, sini/harmaaseen värimaailmaan

Lepakkotuoli on rento, mukava ja nuorekas valinta koululaisen huoneeseen. Valelaskos verhot ja tyynyt valmistettiin Eurokankaan Pihamaalla raitakankaasta. Valkoinen, metallinen kattovalaisin on Kodin Terrasta ja siinä saa valon kohdistettua joko suoraan alas tai sivulle.

 

 

 

 

Pablo kattovalaisimessa on yläosassa aukkoja, joiden avulla valokeilan saa kohdistetuksi myös sivulle

 

Mukavaa, sisustuksellista vuotta 2018

t. Päivi