Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Yksiön sisustussuunnitelma

Lisätty 12.04.2018

Pieni 36 m2 asuntoon haluttiin teettää täydellinen pintaremontti. Toiveissa oli saada tilaan mahdutetuksi keittiökaapistot, vaatesäilytys, jatkettava ruokapöytä ja tv-taso. Asukkaan entisistä kalusteista asuntoon ei jäänyt kuin 140 cm leveä sänky.

Asunnossa oli alunperin u-muotoinen keittiösyvennys, joka vei liikaa tilaa ja pieni seinänpätkä päätettiin poistaa ja sijoittaa keitiiökaapistot ainoastaan yhdelle seinälle. Keittiökalusteista päädyin ehdottamaan Ikean pelkistetyn valkoista keittiötä matalilla yläkaapeilla, joka sopii pieneen tilaan mainiosti. Vaikka keittiötila pienenee, siihen kuitenkin mahtuu kaikki tarpeellinen. Kodinkoneet ovat itegroituja ja myös jääkaappi sijoitetaan pöytätason alle.

Huoneiston kattoon suunnitelmassa on valkoinen mdf -sisustuspaneeli. Lattiaksi valikoitui valkoinen saarni parketti. Keittiökaapistojen ja sen viereinen seinä, jolle sänky tulee, tapetoidaan Vallila Classic non woven tapetilla, joka on väriltään ruskea/hopean harmaa. Muut seinät tapetoidaan myös Vallilan tapetilla, väri beige.

Sängynpäädyn väriksi valittiin harmaa, koska se toistaa mukavasti tapetin hopean harmaata sävyä. Vuodevaatteiksi haluttiin rennot pellavaiset lakanat ja sieltä Balmuirin tuotteet ovat laadultaan varma valinta. Pienen tilan vaatekaapiksi liukuovellinen komero on paras ja kotimaisen Sandin valkoista peiliovikaappia saa myös 45 cm syvänä. Ikean Malm-lipasto on syvyydeltään samaa luokkaa, joten se sopi hyvin kaapin rinnalle ja lipastossa on sama hillityn valkoinen muotokieli kuin keittiön kaapistoissakin. Toiselle puolelle vaatekaappia sopii rouhean puinen penkki, joka antaa lisää laskutilaa ja on hyödynnettävissä myös pöydän ääressä, kun sinne tarvitaan lisää istumapaikkoja.

Pöytänä on Laulumaan tukeva, valkoinen Emilia klaffipöytä, joka on jatkettavissa aina 2 metriin asti. Tuoleiksi haluttiin valkoiset Vitra Eames-tuolit, joita pehmentämään sopii hyvin valkoiset lampaantaljat. Pöytä ja tuolit ovat pienessä erkkerisyvennyksessä. Valaisimeksi pöydän päälle sopii Gitter riippuvalaisin, jossa on samaa herkkää muotokieltä kuin Eamesin tuoleissakin. Ikkunoissa on sälekaihtimet, jotka eivät kesäaikaan riitävästi pimennä tilaa. Tähän ratkaisuksi suunniteltiin vaalean ruskeat, vuoritetut verhot Vallilan Vänrikki kankaasta. Verhot kiinnitetään verhokiskoon, joka on kiinni katossa. Katosta lattiaan yltävät verhot luovat ylellisen ilmeen, varsinkin kun ne ovat vuoritetut. Lisää ylellistä ilmettä antaa aito lehmäntaljamatto