Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Keittiöremontti

Lisätty 12.04.2018

Sain jokin aika sitten tehdä keittiösuunnitelman, jossa kaikki kaapistot ja pinnat uusittiin. Kohde oli aivan ihana suunniteltava, koska tässä muutamiin epäkohtiin oli mielenkiintoista keksiä käytännöllisiä ratkaisuja ja tässä kodissa haluttiin ja uskallettiin käyttää värejä.

Keittiö on neliöiltään tilava, mutta kaappitilaa oli kuitenkin suhteellisen vähän. Ikkunan alla on patterit , eikä tason alla olevaa tilaa ole siksi voitu hyödyntää. Asianpesukone oli vähän hankalassa paikassa keittiötason alla ikkunakulmauksessa. Seinän tumma tapetti vie valoa keittiöstä, vaikka siellä on kaksi isoa ikkunaa .

Pääpiirteissään kaapistot sijoittuivat samoille seinille. Jääkaappi pysyi entisellä paikallaan, se vain upotettiin korkeaan kaappiin. Samoin mikro ja uuni upotettiin korkeaan kaapistoon jääkaapin viereen. Nykyaikaiset mikrot ja uunit on mahdollista asentaa jääkaapin kanssa rinnakkain, tämä varmistettiin kodinkoneliikkeestä etukäteen. Korkeasta kaapistoseinämästä saattiin kaunis ja yhtenäinen kokonaisuus. Astianpesukone siirrettiin vesipisteen vasemmalle puolelle ja integroitiin kaapistoon. Uusi liesitaso ja liesituuletin sijoitettiin ikkunoiden välissä olevalle seinälle. Ikkuna seinälle saatiin yhtenäinen pöytätaso alakaappeineen. Ikkunan alla oleva patteri jää laatikoston taakse, joka on mittojen mukaan siihen tehty ja antaa näin riittävän tilan sille. Pöytätasossa ja sokkelissa on ritilä, josta ilma pääsee kiertämään. Patterin säätäminen onnistuu vieressä olevan kulmakaapin kautta. Sähköasentaja vaihtoi hieman pienemmän patterin ja teki tarvittavat säädöt, jotta tämä asennus oli turvallista toteuttaa. Lopputuloksena saatiin yhtenäinen alakaapisto myös ikkunaseinälle.

Vanhassa keittiössä oli saareke, joka haluttiin myös uuteen keittiöön. Saarekkeen toiselle puolelle tuli kaapistoa ja ikkunan eteen kahden hengen ruokailutila. Kaapisto on vetimetön, mattavalkoinen, Integrakeittiö Porin keittiökeskuksesta. Työtaso on harmaa Fenix 20 mm laminaattitaso. Samoin lattiassa on harmaa kivikuvioinen laminaatti. Seinissä on Borosan Easyup, kuitutapetti 37703, väriltään harmaa valkoinen. Myös kaapistojen välitilassa on tapettia ja lasi, joka helpottaa puhtaana pitämistä. Toiveena oli ettei tulisi laattoja välitilaan ja nyt se ratkaistiin näin.

Ikkunaa ja saareketta vastapäätä on tilaa isolle 6 hengen pöydälle. Viereiseltä seinältä purettiin korkeat kaapit ja oikaistiin seinä. Seinässä oli pieni pykälä, koska seinän takana olevassa eteisessä oli vaatehuone, jolle oli siis aiemmin otettu lisätilaa keittiöstä. Eteisestä purettiin vaatehuone ja tilalle tuli iso, koko seinän mittainen vaatekaappi peiliovin. Tämä avarsi eteistä ja samalla saatiin keittiöön hieman reilummin tilaa ison pöydän ympärille. Seiniä purkaessa tuli esiin myös tiiliseinää (seinän takana on olohuone ja siellä takka). Tämä yksityskohta on onnistuneesti jätetty esille ja sitä korostaa tyyliin sopiva valaisin pöydän päällä.

Samaa muotokieltä on myös saarekkeen yllä olevassa valaisimessa. Tämä tuo sitä rouheutta ja rustiikkia sekä yksilöllisyyttä tähän keittiöön. Ikkunoihin on teetetty mittojen mukaan laskosverhot Vallilan Vaasa-kankaasta. Tämä antaa väriä ja iloisuutta keittiöön. Keittiön puinen, punertava kaappi yhdistää verhot muuten rauhallisen sävyiseen keittiöön.