Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Keittiöremontti

Lisätty 12.04.2018

Sain jokin aika sitten tehdä keittiösuunnitelman, jossa kaikki kaapistot ja pinnat uusittiin. Kohde oli aivan ihana suunniteltava, koska tässä muutamiin epäkohtiin oli mielenkiintoista keksiä käytännöllisiä ratkaisuja ja tässä kodissa haluttiin ja uskallettiin käyttää värejä.

Keittiö on neliöiltään tilava, mutta kaappitilaa oli kuitenkin suhteellisen vähän. Ikkunan alla on patterit , eikä tason alla olevaa tilaa ole siksi voitu hyödyntää. Asianpesukone oli vähän hankalassa paikassa keittiötason alla ikkunakulmauksessa. Seinän tumma tapetti vie valoa keittiöstä, vaikka siellä on kaksi isoa ikkunaa .

Pääpiirteissään kaapistot sijoittuivat samoille seinille. Jääkaappi pysyi entisellä paikallaan, se vain upotettiin korkeaan kaappiin. Samoin mikro ja uuni upotettiin korkeaan kaapistoon jääkaapin viereen. Nykyaikaiset mikrot ja uunit on mahdollista asentaa jääkaapin kanssa rinnakkain, tämä varmistettiin kodinkoneliikkeestä etukäteen. Korkeasta kaapistoseinämästä saattiin kaunis ja yhtenäinen kokonaisuus. Astianpesukone siirrettiin vesipisteen vasemmalle puolelle ja integroitiin kaapistoon. Uusi liesitaso ja liesituuletin sijoitettiin ikkunoiden välissä olevalle seinälle. Ikkuna seinälle saatiin yhtenäinen pöytätaso alakaappeineen. Ikkunan alla oleva patteri jää laatikoston taakse, joka on mittojen mukaan siihen tehty ja antaa näin riittävän tilan sille. Pöytätasossa ja sokkelissa on ritilä, josta ilma pääsee kiertämään. Patterin säätäminen onnistuu vieressä olevan kulmakaapin kautta. Sähköasentaja vaihtoi hieman pienemmän patterin ja teki tarvittavat säädöt, jotta tämä asennus oli turvallista toteuttaa. Lopputuloksena saatiin yhtenäinen alakaapisto myös ikkunaseinälle.

Vanhassa keittiössä oli saareke, joka haluttiin myös uuteen keittiöön. Saarekkeen toiselle puolelle tuli kaapistoa ja ikkunan eteen kahden hengen ruokailutila. Kaapisto on vetimetön, mattavalkoinen, Integrakeittiö Porin keittiökeskuksesta. Työtaso on harmaa Fenix 20 mm laminaattitaso. Samoin lattiassa on harmaa kivikuvioinen laminaatti. Seinissä on Borosan Easyup, kuitutapetti 37703, väriltään harmaa valkoinen. Myös kaapistojen välitilassa on tapettia ja lasi, joka helpottaa puhtaana pitämistä. Toiveena oli ettei tulisi laattoja välitilaan ja nyt se ratkaistiin näin.

Ikkunaa ja saareketta vastapäätä on tilaa isolle 6 hengen pöydälle. Viereiseltä seinältä purettiin korkeat kaapit ja oikaistiin seinä. Seinässä oli pieni pykälä, koska seinän takana olevassa eteisessä oli vaatehuone, jolle oli siis aiemmin otettu lisätilaa keittiöstä. Eteisestä purettiin vaatehuone ja tilalle tuli iso, koko seinän mittainen vaatekaappi peiliovin. Tämä avarsi eteistä ja samalla saatiin keittiöön hieman reilummin tilaa ison pöydän ympärille. Seiniä purkaessa tuli esiin myös tiiliseinää (seinän takana on olohuone ja siellä takka). Tämä yksityskohta on onnistuneesti jätetty esille ja sitä korostaa tyyliin sopiva valaisin pöydän päällä.

Samaa muotokieltä on myös saarekkeen yllä olevassa valaisimessa. Tämä tuo sitä rouheutta ja rustiikkia sekä yksilöllisyyttä tähän keittiöön. Ikkunoihin on teetetty mittojen mukaan laskosverhot Vallilan Vaasa-kankaasta. Tämä antaa väriä ja iloisuutta keittiöön. Keittiön puinen, punertava kaappi yhdistää verhot muuten rauhallisen sävyiseen keittiöön. 

Lue kokonaan »

Ekaluokkalaisen oma huone

Lisätty 12.04.2018

Koululainen itse toivoi kunnon vaatekaappia ja uutta kattovalaisinta. Lempiväreikseen hän mainitsi sinisen ja vihreän. Entisistä kalusteista huoneeseen jäi koulupöytä ja tuoli, sekä String-hyllykkö

Tärkeimmät hankinnat huoneeseen olivat kunnon sänky ja liukuovikaappi. Lastensänkyä ei enää kannattanut 7- vuotiaalle muutamaksi vuodeksi hankkia ja siksi päädyttiin Askon Airflow runkopatjaan 80×200 ja sijauspatjaan. Sängyn alle valmistettiin mittojen mukaan kaksi matalaa, pyörillä olevaa laatikkoa legoille, leluille ym. Liukuovikaapiksi valikoitui Mirror Linen tukeva ja laadukas, valkoinen liukuovikaappi alumiini kiskoilla. 

Ovea vastapäätä oleva seinä maalattiin liukuvärjäämällä ja töpöttämällä kolmella värisävyllä. Muut seinät maalattiin vaaleimmalla värisävyllä. Lepakkotuoli on rento, mukava ja nuorekas valinta koululaisen huoneeseen. Valelaskos verhot ja tyynyt valmistettiin Eurokankaan Pihamaalla raitakankaasta. Valkoinen, metallinen kattovalaisin on Kodin Terrasta ja siinä saa valon kohdistettua joko suoraan alas tai sivulle. 

Lue kokonaan »

Yksiön sisustussuunnitelma

Lisätty 12.04.2018

Pieni 36 m2 asuntoon haluttiin teettää täydellinen pintaremontti. Toiveissa oli saada tilaan mahdutetuksi keittiökaapistot, vaatesäilytys, jatkettava ruokapöytä ja tv-taso. Asukkaan entisistä kalusteista asuntoon ei jäänyt kuin 140 cm leveä sänky.

Asunnossa oli alunperin u-muotoinen keittiösyvennys, joka vei liikaa tilaa ja pieni seinänpätkä päätettiin poistaa ja sijoittaa keitiiökaapistot ainoastaan yhdelle seinälle. Keittiökalusteista päädyin ehdottamaan Ikean pelkistetyn valkoista keittiötä matalilla yläkaapeilla, joka sopii pieneen tilaan mainiosti. Vaikka keittiötila pienenee, siihen kuitenkin mahtuu kaikki tarpeellinen. Kodinkoneet ovat itegroituja ja myös jääkaappi sijoitetaan pöytätason alle.

Huoneiston kattoon suunnitelmassa on valkoinen mdf -sisustuspaneeli. Lattiaksi valikoitui valkoinen saarni parketti. Keittiökaapistojen ja sen viereinen seinä, jolle sänky tulee, tapetoidaan Vallila Classic non woven tapetilla, joka on väriltään ruskea/hopean harmaa. Muut seinät tapetoidaan myös Vallilan tapetilla, väri beige.

Sängynpäädyn väriksi valittiin harmaa, koska se toistaa mukavasti tapetin hopean harmaata sävyä. Vuodevaatteiksi haluttiin rennot pellavaiset lakanat ja sieltä Balmuirin tuotteet ovat laadultaan varma valinta. Pienen tilan vaatekaapiksi liukuovellinen komero on paras ja kotimaisen Sandin valkoista peiliovikaappia saa myös 45 cm syvänä. Ikean Malm-lipasto on syvyydeltään samaa luokkaa, joten se sopi hyvin kaapin rinnalle ja lipastossa on sama hillityn valkoinen muotokieli kuin keittiön kaapistoissakin. Toiselle puolelle vaatekaappia sopii rouhean puinen penkki, joka antaa lisää laskutilaa ja on hyödynnettävissä myös pöydän ääressä, kun sinne tarvitaan lisää istumapaikkoja.

Pöytänä on Laulumaan tukeva, valkoinen Emilia klaffipöytä, joka on jatkettavissa aina 2 metriin asti. Tuoleiksi haluttiin valkoiset Vitra Eames-tuolit, joita pehmentämään sopii hyvin valkoiset lampaantaljat. Pöytä ja tuolit ovat pienessä erkkerisyvennyksessä. Valaisimeksi pöydän päälle sopii Gitter riippuvalaisin, jossa on samaa herkkää muotokieltä kuin Eamesin tuoleissakin. Ikkunoissa on sälekaihtimet, jotka eivät kesäaikaan riitävästi pimennä tilaa. Tähän ratkaisuksi suunniteltiin vaalean ruskeat, vuoritetut verhot Vallilan Vänrikki kankaasta. Verhot kiinnitetään verhokiskoon, joka on kiinni katossa. Katosta lattiaan yltävät verhot luovat ylellisen ilmeen, varsinkin kun ne ovat vuoritetut. Lisää ylellistä ilmettä antaa aito lehmäntaljamatto

Lue kokonaan »

Rantasaunan remontti

Lisätty 12.04.2018

Muutama vuosi sitten ostimme rapistumaan päässeen mökin pienen järven rannalta. Päämökki oli ryhdikäs, mutta saunamökki oli surkean näköinen osittain veteen vajonneena. Tästä kai johtui ettei meillä ollut muita ostajaehdokkaita kilpailemassa kanssamme. Oli harmaa lokakuu, eli paikka oli rumimmillaan, mutta me näimme siinä sitä jotain. Maaliskuussa eteläinen mäntyrinne alkoi auringonpaisteessa tuoksua ja me ryhdyimme nostamaan saunamökkiä vedestä. Vähän kerrassaan kulma kerrallaan lisättiin kiviä ja laattoja kulmien alle niin, että mökki nousi vedestä ja rakennus saatiin suoraan, sokkelia tehtiin myös valamalla. Emme voineet purkaa ja rakentaa uutta mökkiä, koska sitä ei olisi enää saanut tehdä näin lähelle rantaa.

Kun mökin pohjat olivat tukevalla alustalla, aloitimme remontoinnin sisästiloista purkamalla vanhat paneelit ja lattiamateriaalit. Saunakamarin lattia villoitettiin uudelleen ja seinät paneloitiin Luvia Woodin Helmi paneelilla, joka käsiteltiin valkoisella himmeäkiiltoisella kuultolakalla. Saunakamariin tuli myös pienoiskeittiö ja minijääkaappi. 

Myös sauna paneloitiin uudelleen leppäpaneelilla, rakennettiin uudet lauteet, kiukaan taakse tuli harmaata sisustuskiveä. Kiukaan betonialusta pinnoitettiin harmailla 10×10 laatoilla. Muuten lattia tehtiin vesivanerista. Kiukaaksi valittiin Harvian puukiuas vesisäiliöllä, joka on ollut hyvä myös talvikäytössä, lämpiää ja lämmittää myös veden tosi nopeasti.

Seinän tuuletusluukku on ihan ehdoton. Saunan ovi paneloitiin samalla leppäpaneelilla kuin seinätkin, ikkunaksi hyödynnettiin vanha pesukoneen täyttöluukku.

Saunamökki paneloitiin myös ulkopuolelta uudelleen ja ikkunat vaihdettiin. Uudeksi värisävyksi tuli sinertävän harmaa, Tikkurilan värikartan 613X-sävy. Halusimme saunamökkiin reilut terassit entisen pienen vilvoittelutilan sijaan. Loppujen lopuksi terassia tuli rakennetuksi melkeinpä koko rantaviivan mitalta. Mökin oikealle puolelle jää iso terassi jossa on pöytäryhmää, saunan katoksen alle jää pieni vilvoittelutila, josta on kulku ("rantabulevardi") venelaiturille, jossa on tilaa myös auringonottotuoleille. Saunan eteen rakensimme näkösuojaksi aidanteen lattiasta katonrajaan asti rimoista, jotka on maalattu astetta tummemaksi kuin mökin seinät eli värikartan 612X-sävyllä.

Lue kokonaan »

Kesäkeittiö

Lisätty 12.04.2018

Kuusikymmentäluvulla rakennettu pieni mökki sai runsaasti lisätilaa osittain katetulla terassilla ja sen yhteyteen rakennetulla kesäkeittiöllä.

Mökki on etelärinteessä, suhteellisen jyrkässä rinteessä, terssiltä saatiin näin aivan loistava näkymä järvelle

Lue kokonaan »