Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Koronaviruksen aikaan

Lisätty 12.03.2020

Nyt jos koskaan on muistettava huolehtia riittävästä käsienpesusta!Nyt jos koskaan on muistettava huolehtia riittävästä käsienpesusta!

Nyt tuo pelätty virus on saapunut myös tänne Porin seudulle. Paniikkiin ei ehkä kuitenkaan ole syytä, on vain hyvä muistaa muutama keino miten itse voi suojautua mahdolliselta tartunnalta.

Koronavirukselta voi suojautua samalla tavalla kuin muiltakin hengitystieinfektioiden aiheuttajilta huolehtimalla hyvästä käsihygieniasta. Yskiessäsi suojaa suusi esimerkiksi kertakäyttönenäliinalla. Laita käytetty nenäliina välittömästi roskiin. Jos sinulla ei ole nenäliinaa, yski tai aivasta puserosi hihan yläosaan, älä käsiisi.

Pese kädet

1. Kastele kädet runsaalla vedellä 2. Ota saippuaa ja hiero kämmeniä vastakkain 3. Hiero kämmenselät, peukalot ja sormien välit 4. Hiero sormia lomittain vastatusten 5. Huuhdo kädet runsaalla vedellä 6. Kuivaa kätesi huolellisesti käsipyyhepaperilla 7. Sulje hana käsipyyhepaperilla ja laita stoppi tartunnoille

• Kun olet koskenut samoja pintoja kuin flunssainen henkilö

• Kun tulet ulkoa sisään

• Ennen ruoanlaittoa ja ruokailua

• Wc-käynnin tai vaipan vaihdon jälkeen

• Kun olet yskinyt, niistänyt tai aivastanut

www.thl.fi/kasienpesuohje 

 

Huolellisen käsienpesun lisäksi autossa kulkee mukana käsien desifiointineste, jota tulee hierottua käsiin aina asiakkaan luokse mentäessä ja sieltä lähdettäessä. 

Itsestään selvää on ettei nyt ole aika matkustaa maailmalle, lomailla voi kotioloissakin ja odottaa taudin laantumista. Mitkään massatapahtumat eivät myöskään tällä hetkellä tunnu mielekkäiltä osallistua.

Sairaana, olipa mikä sairaus tahansa, ei tulla asiakkaita tartuttamaan vaan ilmoitetaan mahdollisimman ajoissa käynnin peruuntumisesta ja sovitaan mahdollinen uusi aika. 

 

Toivotaan pikaista epidemian laantumista ja pidetään huolta itsestämme ja toisistamme

t.Päivi