Sinun ja kotisi parhaaksi

Koulutielle

huoneen entinen värimaailma oli keltainen ja ruskea

Yhdellä seinällä oli tapetti, jossa vaalealla pohjalla keikkuivat apinahahmot. Keltainen lampunvarjostin oli huoneen asukkaan mielestä jo liian lapsellinen koululaisen huoneeseen

Sain tässä jokin aika sitten tehdä sisustussuunnitelman ekaluokkalaisen pojan huoneeseen. Ensisijaisena toiveena oli saada lisää säilytystilaa vaatteille ja leluille sekä raikastaa huoneen kokonaisilmettä.  Koululainen itse toivoi kunnon vaatekaappia ja uutta kattovalaisinta. Lempiväreikseen hän mainitsi sinisen ja vihreän. Entisistä kalusteista huoneeseen jäi koulupöytä ja tuoli, sekä String-hyllykkö.

Uusi värimaailma syntyi kylmistä, maanläheisistä, sini-harmaan sävyistä

Tärkeimmät hankinnat huoneeseen olivat kunnon sänky ja liukuovikaappi. Lastensänkyä ei enää kannattanut 7- vuotiaalle muutamaksi vuodeksi hankkia ja siksi päädyttiin Askon Airflow runkopatjaan 80×200 ja sijauspatjaan. Sängyn alle valmistettiin mittojen mukaan kaksi matalaa, pyörillä olevaa laatikkoa legoille, leluille ym. Liukuovikaapiksi valikoitui Mirror Linen tukeva ja laadukas, valkoinen liukuovikaappi alumiini kiskoilla.

 

 

Ovea vastapäätä oleva seinä maalattiin liukuvärjäämällä ja töpöttämällä kolmella värisävyllä. Muut seinät maalattiin vaaleimmalla värisävyllä.

Liukuvärjätty seinä

Mirror Linen liukuovikaappi

Lepakkotuoli ja Vallilan valkoinen/harmaa, Nara matto

Veikeät Buddy seinäkoukut, Indeco

Sängyn yläpuolella on entisten asukkaiden jäljiltä pyöreä ikkuna olohuoneen suuntaan. Tämä ei nykyisiä asukkaita niin miellyttänyt, mutta sen peittäminen olisi vaatinut isomman remontin ja siihen ei haluttu ryhtyä. Ikkuna sulautuu nyt hyvin uuteen, sini/harmaaseen värimaailmaan

Lepakkotuoli on rento, mukava ja nuorekas valinta koululaisen huoneeseen. Valelaskos verhot ja tyynyt valmistettiin Eurokankaan Pihamaalla raitakankaasta. Valkoinen, metallinen kattovalaisin on Kodin Terrasta ja siinä saa valon kohdistettua joko suoraan alas tai sivulle.

 

 

 

 

Pablo kattovalaisimessa on yläosassa aukkoja, joiden avulla valokeilan saa kohdistetuksi myös sivulle

 

Mukavaa, sisustuksellista vuotta 2018

t. Päivi